VIKTOR en zijn GOEDgevoelmachine en Bram de OK-BRIGADE

Maandag kregen wij superleuk bezoek !

Voor het derde kleuter, eerste en tweede leerjaar kwam Viktor met een knotsgekke machine ! Op de klasblog vind je meer !

De voorstelling

"Victor en zijn Goedgevoel Machine" is een interactieve schoolvoorstelling (met grapjes, filmpjes, toneel, gesprekjes, …). Victor is een gekke uitvinder. Samen met Victor gaan de kinderen op zoek naar ‘groene’ en ‘rode’ gedragingen, gedachten en gevoelens of naar aanvaardbaar en onaanvaardbaar gedrag zoals pesten. Tijdens de voorstelling krijgen alle kinderen een Goedgevoel latje. Met deze mini Goedgevoel Machine kunnen ze op een heel laagdrempelige manier tonen en benoemen wat ze voelen en denken.


Voor het derde en vierde leerjaar kwam Bram met de OK Brigade !!!

Bram is een slimme, maar gekke onderzoeker. Met zijn OK-lab en de hulp van professor X, onderzoekt hij hoe kinderen met elkaar omgaan en waarom ze soms pesten. Met die kennis wil hij andere kinderen helpen die hem mails en brieven sturen met vragen over pesten.
Na het onderzoek, motiveert hij de kinderen en de leerkrachten om lid te worden van de OK-Brigade. De leden van de OK-brigade vinden elkaar OK, ze pesten elkaar niet en ze doen hun best om pesten in de klas, op school en daar buiten te stoppen …

meer info op de blog van meester Nico en http://www.ok-brigade.be

Geen opmerkingen: