Val op in het verkeer!!!!



Opvallen in het verkeer, dat doe je zo!

‘Léon, 13 jaar, fietste op 6 februari 2012 met zijn buurmeisje Marlies naar school. Het grootste deel van de weg was al afgelegd tot ze plots opgeschrikt werden door een bestelwagen die het fietspad versperde. Een botsing was onvermijdbaar. De bestelwagen had hen niet gezien. Léon en Marlies droegen geen reflecterende kledij en hun fietslicht werkte niet.’

Herkent u deze situatie? U las het al in de krant, zag het op televisie of misschien maakte u zelf een dergelijke situatie mee.

In de krant staat welke elke dag een school die op een speciale manier het dragen van fluohesjes promoot om bovenstaande artikels in de krant te vermijden.

Ook wij als school willen meer kinderen zien die hun fluojasje dragen als ze naar school komen.
Zeker de kinderen die met hun fiets rijden of kinderen die te voet stappen. In het begin van het schooljaar kregen alle kinderen een gesponsord hesje gratis ter beschikking. Kijk je even of je die nog vindt? Trek het maar aan!

Zorg dat je gezien wordt ! Nu het ’s morgens weer langer donker blijft, starten we onze eerste fluohesjes-telling. Het is belangrijk dat je goed zichtbaar bent in het verkeer en zo’n fluohesje helpt daarbij.  En het maakt niet uit of je fietst, wandelt of met de auto komt. Want het is ook belangrijk dat je goed zichtbaar bent als je van de auto naar de schoolpoort wandelt. Af en toe wordt er een 'pluimpje' voorzien voor wie het hesje draagt ! 
Dus steeds aan je fluohesje denken ! 

Als je op de speelplaats komt, mag je je hesje in je boekentas stoppen. Zo voorkom je dat je hem kwijtraakt of verliest en de volgende morgen zonder hesje naar school moet.

Ook ouders mogen een fluohesje dragen als ze met de fiets komen. Zij geven een belangrijk signaal aan de kinderen : Zorg dat je gezien wordt ! 


Geen opmerkingen: